фіміам

Рятуй узятих на смерть: Реабілітаційний центр «Переображення» відсвяткував 20-ту річницю

15 Вер, 2020 17:54

15 Вер, 2020

Цього року виповнилося 20 років з часу, коли служителі церкви «Фіміам» взяли на реабілітацію першого наркозалежного.

Алко- та наркозалежність одна із причин від яких і сьогодні гине
наш український народ. Страждає молоде покоління, руйнуються сім’ї, діти
залишаються без батьків… І хто, як не церква має допомогти суспільству в цих обставинах.
Саме тому впродовж двох десятків років церква «Фіміам» звершує служіння реабілітації залежних людей.

Про центр «Переображення» чули як в Луцьку, так і за його межами. За ці роки через нього пройшли сотні знедолених і обтяжених страшною залежністю чоловіків та жінок з багатьох куточків України. Більшість з них знайшли порятунок і сьогодні живуть вільним, щасливим життям. Багато звільнених допомагають таким же ж залежним, служачи в реабілітаційних центрах в своїх містах.


Відсвяткувати ювілей вирішили 6 вересня. Тому недільне богослужіння у «Фіміамі» було справді святковим. Привітати служителів центру приїхали команди з Рівного, Острога, Вараша, Володимир-Волинського.
Пастори ділилися Словом, підбадьорюючи церкву, випускники центру розповідали свідчення, як Бог кардинально змінив їхнє життя, зробивши розворот на 180*. Хвала та подяка Богу лунала й у піснях звільнених від залежності наркоманів.


Пастор з Рівного Олег Бешта зауважив, що це дуже потужно, коли збирається народ Божий, який колись був «грішниками в темряві», на яких уже поставили хрест, світ називав їх пропащими, а Бог воскресив їх та підняв. Тому церква повинна прикладати максимум зусиль, щоб виривати таких людей з «лап смерті» та служити їм, роблячи послідовниками Христа.


І який ж День народження може обійтися без пригощення! Тому після богослужіння усіх запросили на смачний обід.


Приємно було спостерігати, як колишні залежні, їхні сім’ї та церква спілкувалися і по-справжньому раділи та тішилися рясними плодами служіння реабілітації.

Олена Нечипорук