фіміам

16 років служіння людям із інвалідністю

8 Гру, 2021 14:15

8 Гру, 2021

У церкві «Фіміам» відсвяткували 16 років служіння людям із інвалідністю.

Щороку в першу неділю грудня служіння людям із інвалідністю церкви «Фіміам» святкує річницю своєї діяльності. Цей рік не став винятком. Тож із нагоди 16-го Дня народження всі причетні до цієї праці долучились до проведення святкового богослужіння 5 грудня.

Варто нагадати, що працю для тих, хто мають важкі проблеми зі здоров’ям, розпочали Сергій та Наталія Больчуки у 2005 році. Спершу вони відвідували родини, в яких є люди з інвалідністю, намагаючись підтримати їх морально, а за змоги і матеріально – купити ліки, памперси, продукти. Згодом їм вдалося згуртувати навколо себе християн із інших церков. 

Відтак подружжя спільно з командою започаткували студію «Творчість» для особливих дітей, відпочинкові ретрити, центр активної реабілітації. В подальшому це дало поштовх до утворення громадської організації Реабілітаційний комплекс «Агапе Україна». Власне про те, які напрямки діяльності вона нині охоплює, під час служіння розповів адміністратор ГО Роман Антонюк. Музичний супровід забезпечив гурт «Про ТЕБЕ», а роздумами над Словом Божим поділився Сергій Больчук.

 

Історія Сергія та Вікторії Романчуків.

Разом із тим, усіх присутніх вразила історія Сергія та Вікторії Романчуків. Вони вдвох працюють у реабілітаційному комплексі «Агапе Україна». Чоловік – доглядачем. Дружина – ерготерапевткою, попри те, що теж має інвалідність і пересувається на візку.

Певний час тому подружжя задумалось над усиновленням дитини. Незважаючи на безліч складних бюрократичних процедур, перешкод і нерозуміння з боку деяких людей, котрі говорили Вікторії: «Ти ж маєш інвалідність, для чого тобі це? Як ти зможеш виховувати сироту? Це важко!»… Парі таки вдалося прийняти в свою сім’ю хлопчика Олега. За місяць йому виповниться два і в травні наступного року родина святкуватиме п’яту річницю шлюбу вже втрьох. Більш того, вони мріють згодом усиновити ще й дівчинку. 

Приклад життя Сергія та Вікторії руйнує всі стереотипи стосовно того, що людина з інвалідністю – нічого не варта й не може бути корисною в суспільстві. Адже єдине, що потрібне тим, хто мають серйозні проблеми зі здоров’ям – це дружнє ставлення, підтримка та віра в їхні можливості й успіх.