ДОМАШНІ ЦЕРКВИ
ТА ЛІДЕРСТВО


ДОМАШНІ ЦЕРКВИ
Діючі домашні церкви •
Відгуки відвідувачів •
Відгуки служителів •
Плани на рік •

ЧЛЕНСТВО
Підготовка до хрещення •
Підготовка до членства •

ЛІДЕРСТВО
Священнодії •
Семінари, конференції •
Організація нових служінь •
Каталог служінь •

«І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах. І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті».
Дії апостолів 2:42, 46

              

Саме так жила першоапостольська церква. В той час перші християни збиралися по домівках (Дії апостолів 12:12, Римлян 16:4, Колосян 4:15, Филимона 1:2), в храмах (Дії апостолів 5:12), в школах (Дії апостолів 19:9) і в синагогах (Дії апостолів 18:4). Cпілкування людей один з одним і поклоніння Богу було важливішим за місце зустрічі. Це повинно стати і нашим стилем життя.

              

Церква «Фіміам», порівняно з іншими, де зазвичай кількість членів коливається в межах 25-30 чол., є досить великою. І це чудово, оскільки ми можемо разом у спільності прославляти Бога. Але досягнути близькості та приділити час кожному на великих церковних зібраннях практично не реально. При кількості, що перевищує 10-15 чоловік, близьке спілкування стає неможливим. Для цього існує домашня церква.

              

Домашня церква – це група друзів, які зустрічаються протягом тижня та разом прославляють Господа в піснях і молитвах, досліджують Слово Боже, діляться благословеннями та спілкуються у дружній атмосфері. Раз на місяць служителі здійснюють одну з видимих заповідей Ісуса Христа – проводять причастя. Також звершується молитва благословення над дітьми.

              

Серце кожного християнина сповнене бажанням приводити людей до Христа, тому ми запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до однієї з домашніх церков!

              

• Приналежність до домашньої церкви допомагає досягнути спільності

Якщо людина не належить до певної домашньої церкви, вона не може до кінця зрозуміти, що ж таке церква в цілому. Чому? Тому що церква – це не тільки недільні богослужіння, а й життя протягом тижня. Під час зустрічей у домашніх церквах відбувається справжнє спілкування, взаємна підтримка, встановлюються відносини і будується єдність.

Деякі вважають, що якщо вони склали заповіт з Богом, прийнявши водне хрещення, то цього достатньо, оскільки вони вже є членами церкви. Так. Але лише формально. Тільки практична участь у служінні та у житті домашньої церкви насправді поєднує тебе з церквою. Подумай, що робить твоє око частиною твого тіла? Те, що воно називається «око» чи те, що воно виконує функцію ока? Тому будь частиною спільності! Будь у домашній церкві!!!

              

• Домашня церква – це твоя сім’я і друзі

Церква – це, насамперед, сім’я. І домашня церква – це скріплююча ланка цієї сім’ї. В домашній церкві на тебе чекає дружба, спілкування, підтримка, цікаві бесіди, можливість познайомитися з іншими людьми і збудувати нові відносини. Ми зустрічаємося не тому, що „так потрібно” чи „так правильно”, а тому, що нам справді цікаво і добре разом!

Домашні церкви організовані для людей різних вікових категорій: для молоді, підлітків, сімей, людей зрілого віку. Тому ти легко зможеш знайти „свою” домашню церкву.

              

• Запорука духовного зростання

Відвідуючи домашню церкву, ти зможеш рости духовно завдяки тому, що кожного разу ми розглядаємо цікаву тему з Писання,. Якщо тобі не зрозумілі певні місця з Біблії, тут ти можеш, не соромлячись, задати питання - і разом з іншими знайти на нього відповідь.

Ти почуєш цікаві історії з життя інших християн. Живий досвід, бесіди з духовно зрілими братами і сестрами та підтримка близьких людей важить набагато більше за десятки теоретичних порад.

Через реальне спілкування Бог працюватиме над твоїм характером та буде змінювати тебе.

              

• Моральна і духовна підтримка

Одним із найкращих засобів проти гріха є спілкування з духовно зрілими людьми. Зазвичай, якщо людина перестає відвідувати домашню церкву, це може означати, що вона починає духовно падати. Розуміючи, що допустила гріх у своє життя, вона намагається відокремитися від друзів (щоб ніхто не дізнався, боїться, що її засудять тощо), намагається розібратися з проблемою самостійно. Але істина полягає в тому, що встояти наодинці дуже складно.

В домашній церкві ніхто тебе не засудить, але кожен подасть руку допомоги. Тому, навіть якщо ти переживаєш зараз не найкращі часи чи нещодавно покаявся, ні в якому разі не нехтуй цією спільністю. Це - Божий інструмент для твоєї підтримки!!!

Відвідуючи домашню церкву, ти стаєш частиною затишної родини, в якій маєш моральну та духовну підтримку.

              

• Це місце, де ти можеш послужити практично

Під час зустрічей твоєї домашньої церкви в тебе з’являється безліч можливостей послужити іншим людям: купити печиво до чаю, помолитися за когось уголос, підтримати фінансово, подарувати речі тому, хто має потребу, допомогти комусь із ремонтом, провідати під час хвороби... Тобто ти можеш допомогти практично.

Завдяки домашній церкві ми маємо чудову нагоду більше послужити нашим братам та сестрам навіть у таких дрібницях, як помити за всіма посуд, або сказати щось приємне, або підбадьорити.

              

Підтримка та щире спілкування допоможуть тобі легше йти у житті, приймати правильні рішення. В складні моменти ти завжди знайдеш допомогу і розуміння, молитовну підтримку та дружнє плече.


 

Євангельська церква «Фіміам» © 2017
Контактна інформація