Євангельська церква «Фіміам» 
   
   
 
<<< Усі новини за 2011 рік

16 червня
Найуспішніше інвестування у вашому житті.
День відкритих дверей в загальноосвітній школі «Скарбниця мудрості».



16 червня 2011 року о 19.00 у церкві «Фіміам» відбувся День відкритих дверей Луцького приватного неприбуткового інклюзивного (освіта для дітей з особливими потребами) навчального закладу Волинського обласного благодійного фонду «Переображення» - «Загальноосвітня школа I-III ступенів «Скарбниця мудрості» з поглибленим вивченням іноземних мов та християнської етики.

   
Напевно ще з часів нашого з вами навчання в школі, кожному добре запам’ятався вираз «навчально-виховний процес». Адже школа - це навчання та виховання. Але чи справді це так у державних школах? Можливо навчання, як процес засвоєння програмового матеріалу, і не викликає сумнівів (наголошую – можливо!), але чи можемо ми довіритись вчителям безпосередньо у вихованні дітей? І взагалі, чи має місце тут виховання?

Виховання як процес – це закладення певної системи цінностей у свідомість дітей. І залежно від виховання формується характер, світогляд, пріоритети. Тому дуже важливим є те, чим керуються вчителі, яким довірено закладати такі цінності нашим дітям. Адже навчити читати, писати, рахувати не складає особливих труднощів. Значно важче навчити дітей послуху, поваги до батьків, терпіння, прощення, толерантності, взаєморозуміння, милосердя, любові до Бога і ближнього, ввічливості, чесності, співчутливості.

   
Маючи переконання, що стандартну робочу програму загальноосвітньої школи можливо викладати, керуючись християнськими цінностями, служителі церкви «Фіміам» вирішили створити приватну християнську школу, яка б давала і належний рівень знань, і здійснювала максимальний вплив на виховання учнів. Крім того, школа є інклюзивною – пристосованою для навчання дітей з особливими фізичними потребами.

16 червня 2011 року відбувся День відкритих дверей загальноосвітньої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов та християнської етики «Скарбниця мудрості». Приємно здивувало, що на свято завітали не тільки батьки діток, які навчатимуться у школі уже з початку навчального року, а й батьки, які не подавали заяв про навчання, проте бажають більше дізнатися про школу. Також на святі були присутні служителі церкви, вчителі та директор школи, представник міського відділу освіти та представники преси. Особливим гостем був директор приватної християнської школи «Bay Area» (США) Фреді Калінс.

   
Зустріч проводив пастор церкви Павло Миронюк. На початку ми разом оглянули територію, де ще ведеться будівництво нового приміщення церкви «Фіміам». Про це свідчив робочий процес, що тривав аж до пізнього вечора та бобкет, що вітав нас при головному вході, очікуючи на свій черговий робочий день. Павло проводив гостей по території та кімнатах, розповідаючи про облаштування приміщень церкви загалом та школи зокрема. Присутні з цікавістю оглядали кабінети.

Пролунав дзвінок і діток запросили випробувати нові парти. Під аплодисменти батьків та гостей вони вперше зайняли свої місця в новій школі. Для відчуття свята, а можливо й для «здруження» дітей зі школою, кожному майбутньому учневі вручили невеличкий подарунок.

   
Зустріч продовжив директор школи Сергій Гопанчук. Він ознайомив присутніх з програмою роботи школи та методами навчання.

Основним завданням школи «Скарбниця мудрості» є:

• Дати змогу кожному учневі вивчити академічну програму, яка змогла б ефективно спорядити їх для придбання подальшої освіти, найбільш широкого спектру професій і одночасно закласти біблійну основу їх світогляду, щоб учні зростали в мудрості в Божих очах.

• Здійснювати максимальний вплив за допомогою істин Святого Писання (проголошене Євангеліє) та особистого прикладу життя працівників школи на мислення, переконання і вчинки учнів, їх батьків, а також працівників регіональної системи освіти з ціллю створення Царства Божого в їхніх серцях (Буття 1:27-28, Матвія 6:10, 28:18-20).

   
Сергій розповів, що навантаження для учнів складатиме 23 навчальні години, 3 години з яких займатимуть уроки фізичного виховання. Англійська мова вивчатиметься за спеціальним курсом, розробленим Оксфордським університетом для країн, де англійська є другою розмовною мовою та займатиме 3 уроки на тиждень. Раз на тиждень проводитиметься урок християнської етики. Крім того дітей вчитимуть молитися та застосовувати біблійні істини у практичному житті. Для того, щоб вчителі мали можливість приділити належну увагу кожному, у класі буде не більше 15 учнів. Обідатимуть діти у шкільній їдальні. Також працюватиме група продовженого дня. Для першокласників облаштовано спальню для післяобіднього сну. У вільний від уроків час діти матимуть можливість розважатися на дитячому ігровому та спортивному майданчиках, які розташовані неподалік. При школі функціонуватиме шкільний транспорт, який буде по визначеному маршруту забирати діток та привозити їх на навчання. Вартість навчання в школі «Скарбниця мудрості» складатиме 600 грн. на місяць.

На сьогоднішній день подано 17 заяв про навчання у першому класі, дві - у другому та одна - у четвертому. Та до початку навчального року ще є час. Отож, батьки, поспішайте!

   
Директор школи представив вчительський колектив:
Ірина Середюк – вчитель першого класу;
Черняк Ольга – вчитель групи продовженого дня ( або ще одного першого класу);
Шмарук Лідія – вчитель музики (або ще однієї групи продовженого дня);
Гаврилюк Надія – вчитель образотворчого мистецтва та гуртків творчості;
Цимбал Галина – вчитель англійської мови;
Терещук Юлія – вчитель психології;
Руденко Наталя – асистент директора, відповідальна за організаційну роботу;
Гопанчук Сергій – директор школи;

Усі вчителі є висококваліфікованими та мають досвід практичної роботи з дітьми.

Ірина Середюк розповідала про методу ведення уроків. Уроки передбачається проводити інтегровано – коли присутні два вчитель. Другий вчитель необхідний для того, щоб допомагати індивідуально кожній дитині, яка можливо в чомусь не встигатиме. Щоб дітям було цікавіше сприймати інформацію, на уроках практикуватимуться рольові ігри. «Для того, щоб НАШІ діти були успішними, вчителі і діти мають стати однією сім’єю», - говорила Ірина. А батьків закликала до співпраці з вчителями – активного спілкування.

Наприкінці зустрічі брат Фреді Калінс розповідав про досвід роботи в приватній християнській школі «Bay Area» в США, започаткованій 36 років тому, яка на сьогоднішній день успішно функціонує.

Фреді наголосив, що основним показником, який визначає успішність приватної християнської школи є високий рівень освіти та високий рівень християнських цінностей у дітей. 30% випускників школи «Bay Area» отримали гранти від держави на навчання в університетах. І на сьогоднішній день - це лікарі, вчителі, викладачі в університетах, інженери, банкіри, місіонери. Але найбільшою нагородою для вчителів школи є те, що ці випускники приводять на навчання своїх дітей.

Фреді Калінс запевняв, що саме приватна школа може дати якісну освіту. І що найуспішніше інвестування у нашому житті – це інвестування у наших дітей. «Біблія вчить, що діти – подарунок від Бога, - говорив Фреді, - і ми відповідальні за те, як ми їх виховуємо».

Питання розвитку підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності, адже діти – не тільки надія та радість для своїх батьків, а й гарант самозбереження, здоров'я та процвітання всієї нації. Ми завдячуємо Господу, що наші прагнення створити дітям гідні умови для повноцінного навчання та виховання знайшли втілення у реальних діях. Їхнє майбутнє залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них. Ми просимо Бога, щоб давав мудрості у нашій справі, оскільки відповідальні за те, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.




Прес-служба церкви «Фіміам»
(0332) 76-72-34
Валерія Герасимович
Фото: Уляна Кунчик
http://www.fimiam.lutsk.ua/




Євангельська церква «Фіміам» © 2017
Контактна інформація