Євангельська церква «Фіміам» 
   

   
 
<<< Усі новини за 2011 рік

23-25 вересня
Урочисті заходи, присвячені відкриттю благодійного комплексу «Фіміам»



Ось я будую храм для Ймення Господа, Бога мого, щоб присвятити Йому,
щоб кадити перед Його лицем запашне кадило,
і для постійного покладення хліба та для цілопалення на ранок і на вечір,
на суботи й на молодики та на свята Господа, Бога нашого.
Навіки це над Ізраїлем!
А храм, якого я будую, великий, бо Бог наш більший від усіх богів!
А хто має силу збудувати Йому храма,
коли небо й небеса небес не обіймають Його?
І хто я, що збудую Йому храма?
Хіба тільки на кадіння перед лицем Його!
(2 Хронік 2:3-5)



Саме для того, щоб славити та поклонятись Господу, зростати у посвяті Йому, збільшуватись у своїй чисельності, ширитись у служіннях та здійснювати максимальний вплив на мешканців району, де знаходиться церква, усі члени церкви «Фіміам» протягом останніх п’яти років мріяли та молились про будівництво нового храму. І ось це сталось. Храм збудовано.

Цим великим благословенням Бог поклав на серце служителям церкви поділитись з іншими – запросити друзів та гостей. Святкова програма, що тривала протягом двох днів, була надзвичайно цікавою, спонукала до досягнення спільності та єдності.


П’ятниця
23 вересня, у п’ятницю, в приміщенні церкви відбулась прес-конференція з нагоди відкриття благодійного церковного комплексу «Фіміам».

Під час конференції на запитання преси відповідали старший пастор церкви «Фіміам» та директор благодійного фонду «Переображення» Павло Миронюк, заступник директора фонду «Переображення» Віталій Ляснік, секретар фонду Олександр Самрук, а також директор загальноосвітньої християнської школи «Скарбниця мудрості», яка діє при церкві, Сегргій Гопанчук.





Субота
24 вересня, у суботу, на території спортивного майданчику благодійного комплексу відбувся футбольний турнір між молодіжними командами євангельських церков міста. У турнірі взяли участь 7 команд з церков «Фіміам», «Божий дизайн», «Дім Євангеліє», «Голгофа» та «Перлина». Переможцем стала команда «Фіміам», почесне друге місце зайняла команда «Перлина», а третє – «Голгофа». Також відзначались переможці у номінаціях «Кращий воротар», «Кращий капітан» та «Кращий бомбардир», за що отримали гарні призи. Кожній команді, яка взяла участь у турнірі, була вручена подяка.













Наступним заходом був Молодіжний вечір поклоніння «Оазис», у якому взяли участь Олег Майовський та гурт прославлення церкви «Фіміам». Присутні мали можливість спожити і духовну їжу. Під час проповіді разом з Олександром Ткачуком роздумували над темою «Послідовники Христа». На основі Писання (Матвія 4 розділ, Івана 6 розділ) шукали відповіді на запитання: «Які існують мотиви слідування за Христом?» та «Що означає бути справжніми послідовниками Христа?».



















Неділя
25 вересня, у неділю, відбулось святкове богослужіння, приурочене відкриттю благодійного церковного комплексу "Фіміам". Також цього дня церква святкувала День подяки. Про це свідчили гарно прикрашені різноманітними Божими дарами (квітами, овочами, фруктами, колоссям) подвір’я та зал церкви.

Урочиста та по-особливому піднесена атмосфера Божої присутності панувала в церкві того дня.

У супроводі чудового звучання інструментального квартету ведучі Роман Бричук та Олена Писарська розпочали святкову програму з привітання та виконання разом з усіма присутніми пісні, яку можна назвати справжнім християнським гімном - «Великий Бог».

Церква «Фіміам» приймала багато гостей. Серед них були єпископ Чайка Володимир Георгійович, пастор церкви у с.Звірів Савич Володимир Кузьмич, пастор церкви «Голгофа» Олександр Савич, пастор церкви «Спасіння» Олександр Астаф’єв, пастор церкви «Благодать» (м. Володимир – Волинський) Олександр Подловкін, Рубаха Веніамин Євгенович, а також Григорій Олександрович Пустовіт – секретар Луцької міської Ради. Завітав до нас Олег Майовський – поет, композитор та виконавець багатьох пісень. Були представники преси та телебачення. Багато було і людей, які ще не знайшли дороги до Бога. І це особливо тішить нас усіх.

На початку пастори почергово зачитали слова з Писання (2 Книга Хронік, 6 розділ), де розповідається про посвяту Єрусалимського храму на служіння Господу. Після того пролунала молитва посвяти з підняттям рук. Адже церковний комплекс – це місце, де на практиці буде здійснюватись служіння Богу, виявляючи тим самим Божу милість та милосердя до людей.

Під час богослужіння служителі почергово, історія за історією, розповіли гостям про те, як Бог керував процесом будівництва храму. А також про приклади жертовності та кроки віри, які доводилось робити та про благословення, якими Бог нагороджував за довіру Йому. Переглядали фото презентацію будівництва храму – від часу, коли було вирито котлован та аж до дня, яким є храм тепер.

Пастор Павло Миронюк зачитав лист від Домініка Манкузо, людини, яка справді стала Божим чудом та благословенням для нашої церкви, адже сума його фінансової підтримки склала понад 90% від загальної суми витрат на будівництво. У листі Домінік розповідав про те, яким чином Бог побудив його серце вкласти у будівництво благодійного комплексу «Фіміам» такі значні кошти.

Виступали гості, які до нас завітали. Напевно ще ніколи служителі церкви не чули так багато теплих, гарних та щирих привітань і побажань. А саме:
     • збільшуватись у своїй чисельності;
     • утворювати нові церкви та допомагати їм зростати;
     • нести храм Святого духа до людей – показувати Бога своїм життям;
     • продовжувати бути запашністю для Бога;
     • мати мужність для утворення нових проектів, мудрість у керуванні церквою та милосердя до людей;
     • зростати у вірі і, як наслідок, у Божих благословеннях;
     • завжди радіти, безперестанку молитись, дякувати за все, Духа не вгашати.

Віримо, що так воно й буде!

Наприкінці богослужіння роздумами над Словом Божим (Приповісти 29:18, 16:4). ділився старший пастор церкви Павло Миронюк. Разом ми задалися питаннями: Які цілі та мета у Бога для кожного з нас та для нашої церкви в цілому? Для чого Господь дав нам це приміщення? Розглядали бачення в перспективі на 10 років.

Після богослужіння кожен бажаючий мав можливість пригоститись домашньою випічкою сестер з церковного кафе, а також почастуватись смачним кулішем. Благодійні внески, зібрані зі свята, мали цільовий напрям – початок проведення роботи з бездомними людьми.

Впродовж дня проводилось ще кілька цікавих заходів - флорбол, волейбол та дитячі естафети з врученням призів.

































На завершення святкування відбувся концерт за участю Олега Майовського. Також демонструвалися фільми «Блудний син» та «Ідентифікація».











Свято справді вдалось. Нехай цей храм буде місцем, де люди пізнаватимуть Господа, зростатимуть у посвяті Йому та, як наслідок, приноситимуть гідні плоди перед Його лицем.




Прес-служба церкви «Фіміам»
Валерія Герасимович
Фото: Віта Турок, Уляна Кунчик
(0332) 76-72-34
http://www.fimiam.lutsk.ua/




Євангельська церква «Фіміам» © 2017
Контактна інформація