Євангельська церква «Фіміам» 
   
   
 
<<< Усі новини за 2012 рік

21-26 червня
Табір "Знайдене щастя"




PDF версія

21-26 червня цього року християнський табір у селі Сокиричі Ківерцівського району запросив усіх бажаючих людей з обмеженими можливостями та християн, готових їм послужити. Називався нинішній відпочинок «Знайдене щастя». Табір відбувся у традиційному українському стилі та був розділений на 3 жіночі та 5 чоловічих «хуторів». Протягом перебування у таборі служителі намагалися відкрити людям у чому щастя людське на основі заповідей блаженств з Нагорної проповіді Ісуса Христа. Щодня розглядалися нові значення поняття «блаженство».


Оздоровитися та відпочити в табір прибуло близько 50 людей з обмеженими можливостями віком від 18 до 80 років з Луцька, Волинської області, Запорізької, Одеської та Рівненської області, 15 супроводжуючих людей, та майже 100 людей, що надавали всіляку допомогу і були очима, руками та ногами відпочиваючих.

   

Серед служителів-помічників було багато волонтерів з Луцька, Рівного, Умані та Острога. Чимало колишніх наркозалежних, а нині християн, Бог побудив допомагати людям з фізичними обмеженнями.

   

Кожного дня близько півтора десятка сестер працювало на кухні табору. Уся їжа була смачною та поживною.

   

У розпорядок дня входило багато цікавих заходів. Серед них – фізична зарядка під супровід української народної музики, час ранкового прославлення Бога, зустрічі хуторів на біблійних уроках.

   

Цікавим для відвідувачів був час, проведений у спа-салоні, де можна було зробити масаж рук, стрижку, макіяж, зачіску з художнім заплітанням волосся.

   

Зустрічі у гуртках пропонували відпочиваючим творчість, англійську мову та рибалку.

   

Щоденна загально табірна гра давала змогу кожному стати учасником та переможцем і отримати за це нагороду. Різновидом загально табірної гри була верхова їзда на конях.

   

Перед нічним відпочинком усіх чекала цікава вечірня програма, яка вирізнялася свою насиченістю та змістовністю. Хутори показували презентації своїх спільнот, приїжджали гості – співочі християнські гурти.

   

Кожен вечір розкривав зміст однієї з біблійних притч. Присутні багато співали, слухали проповіді та багато спілкувалися.

   

Адміністратор табору «Знайдене щастя» Лещук Анна розповіла: «У таборі увесь час відчувалася явна Божа присутність, ніби Господня рука створювала і підтримувала мир, спокій і взаєморозуміння. Люди були дуже відкритими до сприйняття Слова Божого: слухали, міркували, зважували, робили висновки. Деякі з неповносправних прийняли рішення йти по житті Божою стежкою.»

   

Відгуки про табір є підтвердженням, що задумане організаторами щорічне дійство мало успіх: «Табір я чекав цілий рік, а він так швидко закінчився. Сподобалися біблійні уроки, на яких я більше пізнав Бога, програма, ігри і особлива дружня атмосфера. Цей табір для мене ніби рай на землі.» Ігор (неповносправний).

   

«Від перебування в таборі враження тільки позитивні. Через любляче відношення до мене волонтерів, я пізнав благодать і терпіння Бога. Моліться, щоб я пізнав Ісуса Христа особисто.» Сергій (неповносправний).

   

«В таборі для неповносправних я вперше. Проводячи з ними 24 години на добу я побачила реальні зміни в їхньому житті за неділю. Приїжджали в табір неповносправні з пустими очима повними смутку, апатії та відчаю, а від’їжджали щасливими, радісними, з просвітленими очима від вивченого Слова. Коли ми прощалися з людьми вони плакали, що закінчився табір і благали запросити на наступний рік. Цей тиждень змінив моє серце і я зрозуміла, що християнин, який не служить іншим, швидко перетворюється в черствого і поцвілого сухаря». Світлана (волонтер).


Прес-служба церкви «Фіміам»
Ольга Черняк
(0332) 76-72-34
http://www.fimiam.lutsk.ua/



Євангельська церква «Фіміам» © 2017
Контактна інформація