Євангельська церква «Фіміам» 
   
   

Фото •
Аудіо •
Відео •
Проповіді •
Церковна газета •
Володимир Чайковський

Я, Чайковський Володимир, хочу розповісти про свою зцілену долю. Життя моє проходило, як у звичайних людей: навчався, потім пішов служити в армію. Після армії залишився за кордоном. Нова компанії та друзі показали мені новий спосіб життя, і воно було дуже тісно пов’язане з алкоголем. Чарка за чаркою алкоголь став невід’ємною частиною мого життя.

Я розумів, що вже залежний, але думав, що якось все владнається. Одружився, очікував змін, але все лишилося, як і раніше. Горілка стала найріднішою у моєму житті, вона була тим, без чого я вже не уявляв своїх буднів. „Сімейне щастя” стало віддаленою мрією. Більшість часу я проводив у компаніях, де випивка була необхідністю. Хоча мені було лише 30, я чітко усвідомлював, що залежний від алкоголю і, що найгірше, сам звільнитися не зміг.

Я поїхав у наркодиспансер, пройшов там курс лікування. Два роки не вживав спиртного, а потім все продовжувалося, як і раніше. Тяга до спиртного стала ще більшою, що привело до тяжких наслідків. Алкоголь забрав у мене сім’ю - я розлучився з дружиною. Здоров’я стрімко погіршувалося, та я не зважав, мені було все одно. Постійно мав проблеми з міліцією, відчував загрозу в’язниці або ж смерті. І це та ціна, яку я платив, щоб мати життя, в центрі якого був алкоголь.

Життя втратило зміст. Кожного ранку я прокидався з думкою: „ Де дістати гроші на спиртне?” Виносив речі з хати, продавав їх, купував чарку, а лягаючи спати, думав: „Як зранку похмелитися?”. Близькі люди втратили всяку надію, що я хоч колись буду знову мати нормальне змістовне життя.

Але Бог мав на моє життя інші плани. Він бачив мою залежність, нікчемність, нездатність звільнитися самому - і простягнув руку допомоги. Мій брат, поспілкувавшись із колишніми залежними людьми, які отримали звільнення від Бога у реабілітаційному центрі церкви „Фіміам”, привіз мене у церкву. Я, маючи велике бажання звільнитися, пішов на реабілітацію.

Це було місце, де Бог почав змінювати моє серце. Я зрозумів, що тільки Він має силу допомогти мені. Я кинув курити, пити, зрозумівши, що є Бог, Який дає силу звільнитися. До цього я декілька разів пробував звільнитися власними зусиллями, своєю силою волі. Я їздив до „бабок”, та це все не допомагало, це не лікувало корінь проблеми – моє гріховне серце.

У реабілітаційному центрі я почав знайомитися з Богом через Біблію, молився до Нього. Я довірився Богу і повірив, що Він може спасти мене, – це був мій перший крок до звільнення. Я мав спілкування з колишніми алкоголіками та наркоманами, які вже насолоджувалися звільненням від кайданів залежності і мали життя, наповнене змістом. Лідери постійно допомагали та підтримували мене.

Згодом прийшло усвідомлення, що я потрібен ще на цьому світі, що у мене є призначення і мета життя.

На даний час, закінчивши курс реабілітації, я з певністю стверджую, що Бог звільнив мене від усіх залежностей. З жалем та огидою дивлюся на своє скалічене минуле: 19 років у полоні алкоголю та 33 – відданих тютюну. Та, незважаючи на те, ким я був в минулому, Бог дав зцілення та щасливе майбутнє.

Зараз я служу Богу і людям, які потребують допомоги. Бог змінює мій характер, вчить робити ті речі, про які я раніше навіть не думав. У мене часто запитують, чи відчуваю я потяг до спиртного, та на сьогоднішній день нічого, окрім огиди та жалю до нього, я не відчуваю.

Тим людям, які зараз також томляться від алкоголю, хочу сказати, що у Бога є вихід і Він має краще життя для вас – життя, наповнене змістом. А сім’ям та близьким алкозалежних людей, пораджу: моліться за них. Бог чує ваші молитви та обов’язково дасть відповіді на них!



 


Євангельська церква «Фіміам» © 2017
Контактна інформація