фіміам

Семінар “Медіа як можливість євангелизму”

19 Вер, 2018 12:40

19 Вер, 2018

Десятки представників різних протестантських церков взяли участь у семінарі «Медіа як інструмент євангелизму», аби навчитися краще будувати комунікацію з журналістами та громадськістю.

Дійство відбулося у церкві “Фіміам” у Луцьку в суботу, 15 вересня.

Як розповіла, прес-секретар церкви, Олена Нечипорук, для протестантських церков важливо використовувати PR-технології, хоча найчастіше їх асоціюють саме із “чорним PR”. При цьому важливо пам’ятати, що завдання церкви, не “піарити” себе, а популяризувати християнські цінності.

Керівник медіа-відділу “Ірпінської Біблійної Церкви” Ярослава Сидорчук розповіла, як планувати роботу з медіа та де шукати в команду копірайтерів, фотографів, SMM-спеціалістів та веб-адміністраторів. Саме стільки людей, за можливості, можуть створювати цікавий та якісний контент про служіння та поширювати його через медіа та соцмережі.

Журналістка та сценаристка продакшн-студії “Правда-ПРО” Ольга Бондаренко розказала учасникам про правила ефективного копірайтингу, тобто написання прес-анонсів, прес-релізів та комунікації з журналістами, аби їх публікували. За її словами, тексти повинні бути стислими, точними та інформативними, аби в у редакціях їх швидко розуміли.

В свою чергу директор продакшн-студії “Правда-ПРО” Сергій Шараєвський навів приклади інструментів для медіа-євангелизму, а саме: блоги, приватне листування, інфографіки, церковний сайт, прес-тури, новинні сайти. Він порадив при створенні медіа-контенту враховувати цільову аудиторію, актуальність теми та зрозумілість і застеріг від поширення контенту з сумнівних джерел й використання «церковних» термінів. «Краще не робити, ніж робити неякісно», – підсумував Сергій Шараєвський.

Також під час семінару відбулися майстер-класи по відео, фото, графічному дизайну та адмініструванню соцмереж. Віталій Крищук, графічний дизайнер місійної книжкової фабрики «Християнське життя» наголосив, що основна ціль тих, хто працює і служить в цих напрямках – це створення якісного контенту для слави Бога.

Автор тексту Антон Бугайчук

 

Фото Романа Смалюка