фіміам

Служіння переселенцям. Семінар «Історія України у світлі Божого Слова»

16 Тра, 2022 16:22

16 Тра, 2022

Як би ми не мріяли, війна не скінчилася ні за тиждень, ні за два місяці…

Приймаючи весь цей час переселенців в приміщенні церкви ми розуміємо, що окрім даху над головою та гарячого обіду кожному з них потрібен Христос. Тому вирішили проводити різноманітні заходи спрямовані саме на цих людей. Так, для жінок та чоловіків відбуваються групи підтримки, на яких вони не тільки можуть поспілкуватися, але й отримують потіху та підбадьорення зі Слова Божого. А щосуботи відбуваються зустрічі, де звучить християнська музика й спів, життєві свідчення про Божу дію та, звісно, проповідь.

У суботу, 14 травня відбувся захід, відмінний від попередніх. Для переселенців, яким церква допомагає продуктовими наборами організували семінар «Історія України у світлі Божого Слова». Зустріч була відкрита для усіх бажаючих, тому майже 200 людей почули цікаві історичні факти творення української нації від викладачки приватного ліцею «Скарбниця Мудрості» Мирослави Кубай.

Господь руйнує кожну безбожну імперію. Національна ідея і об’єднання навколо неї українців – шлях до формування вільної держави.

Поглянувши в стародавнє минуле, ми бачимо чотири імперії: Вавилонську, Мідо-Перську, Грецьку та Римську. Всі вони були безбожними. В кожній з них жив єврейський народ, бережений Богом. Через кожну з цих імперій Бог готував світ до приходу Ісуса Христа на землю. Настав Pax romana (римський спокій) і народився Спаситель світу.

Протягом усієї історії кожну з цих імперій Господь знищував за безбожжя. Починаючи з середньовіччя, імперії починають відроджуватись. Більшість з них є абсолютно безбожними, схожими на четвертого огидного звіра зі сну пророка Даниїла. Такою є путінська російська імперія, яка прийшла до нас війною. Вона є цілком безбожною, оголосивши христовий похід проти мирної України і всього світу, щоб нав’язати свої псевдохристиянські цінності, прикриваючись псевдоспасаючою місією «руского міра» і московського православ’я. В ній ми бачимо насилля, жорстокість, звірства, приховування правди, крадіжки ,гоніння на християн поза державною церквою, антисемітизм, відсутність права голосу і вільного мислення. Жодна з попередніх імперій не була такою огидною. В людей росії забрали право і бажання думати. Вони мають думати так, як скаже їм влада, а путінська церква зло видає за добро.

Нашу Україну Господь готував до війни з російською імперією. Вся історія України – це історія страждань і боротьби народу за волю від імперій: Російської, Австрійської, Австро-Угорської, Османської. В цих історичних процесах загартувалась нація, яка здатна захищатись і з Божою допомогою перемагати. З Біблії ми знаємо, що кожну імперію Бог руйнує і вона вже немає шансів на відновлення.

Ця війна – це війна двох ідеологій. Тоталітарної – абсолютного зла проти демократичної. Ми маємо перемогти, бо з нами Бог і нас підтримує світ. Нас українців має об’єднувати національна ідея – своя мова, історія, культура, рівність всіх християнських конфесій, свобода вибору. Саме така національна Україна сьогодні перемагає ворога, а після війни з Божою допомогою має робити свою державу кращою. І для цього нам потрібно звільняти свою землю, розум і душу від імперського впливу російства, яке хотіло нас не лише завоювати, а й поглинути.